Schema’s 2

Voor u als hulpverlener  kan het gebruik van schema’s verhelderend zijn. Het gemak van een schema is dat het de werkelijkheid overzichtelijk voorstelt, waardoor het kan helpen een situatie beter in te schatten. Uiteraard kunt u een schema samen met uw cliënt gebruiken om een situatie beter te begrijpen.

Er zijn ook gevaren verbonden aan het werken met schema’s: ze kunnen de werkelijkheid te zeer versimpelen, of juist veel te complex maken, waardoor u door de bomen het bos niet meer ziet. Het maken van een goed schema is daarom moeilijker dan het lijkt.

Maar heeft u eenmaal een goed schema, dan komt u aan de hand daarvan sneller tot de kern van de zaak en u formuleert vlotter de relevante vragen over de werkelijkheid, zodat u samen met uw cliënt de problematiek op een efficiëntere wijze kunt aanpakken.

In de loop der jaren hebben we een aantal overzichtsschema’s gemaakt die u kunt bestellen. Deze schema’s zijn in fullcolor op zwaar papier afgedrukt en daarna gelamineerd.

De prijzen zijn inclusief btw en verzendkosten binnen Nederland. Neemt u voor zendingen naar het buitenland contact met ons op.

Het is niet de bedoeling dat u na aanschaf de schema’s zelf gaat scannen, kopiëren, verspreiden of vertonen, ook niet intern voor uw collega’s of op een intern computernetwerk. Elk schema is voorzien van een paraaf en een hologramsticker.

Bestellen

Nadat u op de knop ‘bestellen’ heeft geklikt, ontvangt u automatisch een e-mail waarin uw bestelling wordt bevestigd. U kunt daarna eventueel binnen een werkdag afzien van uw bestelling.

Na binnenkomst van uw bestelling ontvangt u van ons een factuur. Ongeveer een week nadat de betaling bij ons is binnengekomen krijgt u uw bestelling per post bezorgd. Eenmaal verzonden schema’s worden door ons niet retour genomen.