Lezingen en trainingen

Professionals en vrijwilligers die te maken hebben met onze multiculturele samenleving zijn vaak op zoek naar aanknopingspunten om op koers te kunnen blijven. MO Perspectief zorgt voor het verschil door middel van beklijvende trainingen, lezingen en workshops over:

MO Perspectief maakt verschil!

  • Diversiteit voor artsen en andere medische professionals
  • Radicalisering (ook op scholen)
  • Interculturele communicatie
  • Interculturele verhoortechnieken
  • Interculturaliteit in het politie- en recherchewerk
  • Mediation (een conflict in je buurt?)
  • Islam voor beginners en gevorderden
  • Nederland voor nieuwkomers (ook gecertificeerde ONA-trainingen)

Aan eer gerelateerd geweld & Complexe familieverhoudingen

Basistraining Aan eer gerelateerd Geweld Module A

Deze tweedaagse training is bedoeld voor mensen die nog min of meer onbekend zijn met deze materie, maar die er wel mee in aanraking komen, die hun cliënten van gedegen advies willen dienen en met echte argumenten willen kunnen verdedigen.

Lees meer

Vervolgtraining Aan eer gerelateerd Geweld Module B

U heeft de tweedaagse basistraining Module Aan Eer Gerelateerd Geweld Module A gevolgd, maar u wilt u graag nog verder specialiseren in de materie, met name omdat u complexere zaken wilt kunnen analyseren of mensen aanstuurt die dat doen. Dan is deze tweedaagse training voor u. Voor deze training veronderstellen we de theorie van training A als bekend. De verdieping bereiken we aan de hand van de behandeling van casuïstiek, waarbij we complexe onderwerpen niet uit de weg gaan.

Lees meer

1-daagse verdiepingstraining Aan eer gerelateerd geweld Module B+

Heeft u module A en B gevolgd en wilt u meer? Meer complexe casussen? Meer echte diepgang in de theorie? Meer dilemma’s? Wilt u een tussenstap voor u eventueel module C gaat doen? Meld u dan aan voor module B+.
Lees meer

3-daagse specialisatietraining Aan eer gerelateerd geweld Module C

Heeft u module A en B (en B+) gevolgd en wilt u zich nog verder specialiseren? Meer zelfwerkzaamheid in complexe casuïstiek? Meer diepgang in de theorie? Meer dilemma’s? Heeft u behoefte aan een inleidende blik op de wetenschappelijke literatuur? Wilt u zelf een presentatie geven? Een rapport schrijven? Meld u dan aan voor module C.

Lees meer