Honor Related Violence

Written by Rob on maart 23, 2018

39,90 excl. btw / VAT

99 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Aan eer gerelateerd geweld wordt vaak geassocieerd met misdaden die gepleegd worden door mensen uit het Midden-Oosten en aangrenzende gebieden. Daders legitimeren soms hun daad door te zeggen dat ze hun eer ‘moesten’ herstellen. Volgens sommige onderzoekers verbinden mannen uit die populaties eer met het gedrag van hun vrouwen, en dit gebruiken ze als een voorwendsel om vrouwen te onderdrukken en overheersen. Door de migratiegolven hebben westerse samenleving kennisgemaakt met aan eer gerelateerd geweld en gevallen eerwraak.

In dit boek stelt Robert Ermers een aantal kwesties aan de orde die in verband staan met aan eer gerelateerd geweld. Een ervan is de negatieve beeldvorming van de culturele en sociale achtergronden van niet-westerse mensen en immigranten. In vele publicaties, waaronder ook de pers, worden misdaden gepleegd door niet-westerlingen in verband gebracht met hun culturele achtergrond in plaats van specifieke contexten of omstandigheden. Vage en onvoldoende gedefineerde begrippen als ‘eer’ en ‘cultuur’ dragen bij aan deze discrepantie.

Honor Related Violence gaat over eer en aan eer gerelateerd geweld, de achtergrond en context, wat eer is en wat niet. Het bestudeert het verschijnsel stigma in relatie tot eer. De auteur betoogt dat mensen overal ter wereld gestigmatiseerd, uitgesloten en afgewezen worden als ze zich misdragen en zich daardoor in een toestand van oneer bevinden. Om zo’n toestand te voorkomen of te beëindigen grijpen ze naar geweld.

Het boek is een essentiële bron voor geïnteresseerden, studenten en onderzoekers in sociale psychologie, sociologie, rechten, criminologie en antropologie.

Aanvullende informatie

Gewicht 0,700 kg
taal

English

Posted Under:

Reacties zijn gesloten.